Robert Herder Schilmessen set met carbonstalen heft, het klassieke aardappelmesje met het kleinere gebogen mesje voor het fijnere werk. Het carbonstaal is harder dan roestvrijstaal waardoor de messen langdurig scherp blijven en door de Solingen dünnschliff slijpwijze zijn deze messen zeer eenvoudig zelf te slijpen. Wij adviseren het gebruik van een keramische slijpstaaf en geen gebruik te maken van andere slijpsystemen omdat door de zeer dunne afwerking van het lemmet delen kunnen afbreken met sterk abrassieve slijpsystemen. Het staal en heft zijn beide niet geschikt voor reinigen in de vaatwasser, het reinigen dient met de hand in een lauwwarm sopje gedaan te worden en het mes direct af te drogen.
Mocht er onverhoopt (oppervlakte) roest vormen op het lemmet dan kunt u dit eenvoudig weggummen met het Robert Herder roestgummetje. Het lemmet na reinigen poetsen met een natuurlijke olie en het mes is goed beschermd voor een volgend gebruik. Mochten er vragen over dit artikel zijn dan kunt u zich wenden tot de importeur of een lokale specialist.