Menu
EUR
Zo maak je de perfecte pannenkoeken!

Zo maak je de perfecte pannenkoeken!

Introductie - Eenvoudig, lekker en altijd een succes

Of je nu een uitgebreid zondagsontbijt wilt maken of een snelle doordeweekse traktatie zoekt, pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Dit klassieke gerecht is geliefd bij jong en oud en biedt eindeloze variatiemogelijkheden. In dit artikel leer je hoe je de perfecte pannenkoeken maakt – van het basisrecept tot handige tips voor luchtige, goudbruine exemplaren.

Ingrediënten voor basis pannenkoeken (voor ongeveer 8-10 stuks)

  • 250 g bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 1 el suiker (optioneel, voor zoetere pannenkoeken)
  • 1 el gesmolten boter of zonnebloemolie
  • Boter of olie om te bakken

Stap-voor-stap recept

  1. Beslag maken
    Zeef de bloem in een grote kom en voeg het zout (en eventueel de suiker) toe. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren hierin. Voeg een deel van de melk toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg daarna geleidelijk de rest van de melk en de gesmolten boter toe. Laat het beslag 10-15 minuten rusten voor een beter resultaat.

  2. Bakken als een pro
    Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje boter of olie. Giet een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt. Bak de pannenkoek ongeveer 1-2 minuten, tot de onderkant goudbruin is. Draai hem om met een spatel en bak nog eens 30 seconden tot 1 minuut.

  3. Serveren en genieten
    Serveer je pannenkoeken warm en voeg je favoriete toppings toe. Denk aan klassieke suiker en stroop, vers fruit, Nutella of zelfs hartige varianten zoals kaas en spek.

Handige tips voor de perfecte pannenkoek

  • Gebruik een hete pan – Een goed voorverwarmde pan voorkomt dat het beslag blijft plakken.
  • Laat het beslag rusten – Hierdoor worden de pannenkoeken luchtiger en lekkerder.
  • Dunne of dikke pannenkoeken? – Voor dunne Franse crêpes voeg je iets meer melk toe, voor Amerikaanse pancakes juist wat bakpoeder en minder melk.
  • Goede keukentools – Een fijne koekenpan en een handige paletmes of spatel maken het bakken een stuk makkelijker.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!