Menu
EUR
De Uitgebreide Gids over de Verschillende Soorten Keukenmessen

De Uitgebreide Gids over de Verschillende Soorten Keukenmessen

Door: Keukenmesjes.nl Reacties: 0

Of je nu een amateurkok bent of een doorgewinterde chef-kok, de messen die je in de keuken gebruikt, zijn essentieel voor het eindresultaat van je gerecht. Elk mes heeft een specifieke vorm, grootte en scherpte, bedoeld voor een specifieke taak. Deze gids geeft je een uitgebreid overzicht van de verschillende soorten keukenmessen en waarvoor je ze het best kunt gebruiken.

Schilmessen

Dit mes, met zijn gebogen lemmet, is perfect voor het schillen van fruit en groenten. Je kunt er ook decoratieve snijtechnieken mee uitvoeren, zoals het maken van roosjes van een tomaat.

Groentemes

Het groentemes, ook wel bekend als 'Gemüsemesser', heeft een recht lemmet en is ideaal voor het snijden van allerlei groenten, van wortels tot kool.

Officemes

Met dit veelzijdige mes kun je groenten en fruit schillen en fijnhakken, maar ook zaken als knoflook en uien snijden. Het is een van de meest gebruikte messen in de keuken.

Santokumes

Het Santokumes is van origine een Japans mes en wordt gekenmerkt door een korter en breder lemmet. Het is geschikt voor het snijden van vlees, vis en groenten.

Sashimi- en Golfsnijmes

Speciaal ontworpen voor het snijden van rauwe vis voor gerechten zoals sushi en sashimi, maar ook uitstekend geschikt voor het snijden van dunne plakken vlees.

Officemes

Een mes met een smal en scherp lemmet dat uitermate geschikt is voor precisiewerk zoals het in blokjes snijden van groenten of het verwijderen van vet en pezen uit vlees.

Tomatenmes

Met zijn gegolfde lemmet is dit mes perfect voor het snijden van tomaten en andere groenten of fruit met een harde schil en zacht binnenste.

Kaasmes

Ontworpen voor het snijden van alle soorten kaas. Het mes heeft een speciale vorm waardoor de kaas niet aan het mes blijft plakken.

Uitbeenmes

Dit mes met zijn korte, stevige en gebogen lemmet is ideaal voor het uitbenen van vlees.

Debames

Dit brede mes is bedoeld voor het snijden van rauwe vis, vlees en groenten. Het kan ook gebruikt worden voor het hakken van kruiden.

Nakirimes

Met zijn rechthoekige lemmet is dit mes vooral geschikt voor het snijden van groenten. Het is niet bedoeld voor het hakken van botten.

Koksmes

Dit mes is een echte alleskunner en geschikt voor het snijden van vlees, vis en groenten.

Ham- / Sashimimes

Dit lange, smalle mes is bedoeld voor het snijden van grote stukken vlees, zoals ham.

Vleesmes

Dit mes heeft een lang, smal lemmet en is perfect voor het snijden van grotere stukken vlees.

Broodmes

Dankzij het gegolfde lemmet van dit mes kun je moeiteloos door harde korsten snijden zonder het zachte binnenste te pletten.

Vleesvork

Dit is geen mes, maar een handig hulpmiddel voor het draaien van grote stukken vlees in de pan of op de grill. De lange, puntige tanden zorgen ervoor dat het vlees stevig wordt vastgehouden.

Aanzetstaal

Dit instrument wordt gebruikt voor het slijpen van messen. Door je mes in een hoek van 20° langs het aanzetstaal te halen, houd je de lemmeten scherp.

Conclusie

De juiste keuze van keukenmessen kan het verschil maken tussen een frustrerende en een voldoening gevende kookervaring. Door de verschillende types en hun toepassingen te kennen, kun je je messenarsenaal optimaal benutten en je kookkunsten naar een hoger niveau tillen.

Ik hoop dat je deze gids nuttig vindt! Voor meer informatieve en boeiende artikelen over alles wat met de keuken te maken heeft, blijf onze website bezoeken.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €49,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!